Over ons

Over Ons

The harvest is plentiful, but the laborers are few. Therefore pray earnestly to the Lord of the harvest to send out laborers into his harvest.

Matthew 9:37

In 2022 organiseerde Rami Sam vanuit Glory Network Media diverse evangelisatie acties in het land. Tijdens één van die acties ontstond het verlangen om met een groep christenen door de stad te trekken en samen Jezus bekend te maken.

Rami heeft vanuit dit verlangen Celebrating Jesus opgericht en samen met zijn vrouw Liesbeth een groep vrijwilligers uit diverse kerken maken zij het mogelijk om door het land heen diverse Walks te houden en events te organiseren. Op 18 maart 2023 vond de eerste Celebrating Jesus plaats in Amsterdam.

Onze visie

Verenig de kerk

We zoeken de verbinding met andere christenen en werken samen met de kerken in Nederland. We willen de onderlinge eenheid bevorderen en samen de naam van Jezus proclameren in de straten tijdens ‘The Walk’. 

De aanwezigheid van God

Door samen te aanbidden en Gods liefde te laten zien willen we de aanwezigheid van God terugbrengen in de stad (geïnspireerd door 2 Samuel 6:14&15 waarbij David de ark van het verbond terugbracht bij de mensen).

Verspreid het evangelie

Door het goede nieuws te proclameren en samen te bidden en te aanbidden, geloven we dat God een opwekking brengt in de steden van Nederland.

Ontmoet ons team

Rami Sam

Oprichter Glory Network Ministry

Rami heeft een hart voor gebed, evangelisatie en profetie, en zijn droom is een opwekking in Nederland.

Marcel Aanen

Aanbiddingsleider

Marcel Aanen is vanaf het begin betrokken bij Celebrating Jesus als lofprijs- en aanbiddingsleider. Marcel heeft een grote passie voor Koning Jezus. Naast het voorgaan van gebed, lofprijs en aanbidding tijdens de Walks op verschillende plekken, ondersteunt hij ook achter de schermen waar nodig is.

Joke Wessels

Coördinator podium & techniek

Liesbeth Sam

Social media en communicatie

Hoi, ik ben Liesbeth Sam-Wassink. Geboren ergens halverwege de jaren ’80 in het dorp Lexmond. Sinds 2014 getrouwd met Rami en via hem in onze huidige woonplaats Zeewolde beland. Inmiddels ben ik mama van drie mooie dochters. Voor Celebrating Jesus beheer ik de mailbox en de social media kanalen.

Deborah

Coördinator

Ik ben een dochter van God met de naam Deborah, Zijn naam groot maken en Zijn wil doen is voor mij het belangrijkste.

team

mfj 1

Wat beweegt ons

Celebrating Jesus is geïnspireerd door de Mars van Jezus. Die mars is wereldwijd een bekend fenomeen. In Nederland hebben we deze leren kennen in de jaren negentig, waarbij duizenden mensen samen de straat op gingen om Jezus bekend maken en uiting te geven aan hun onderlinge eenheid. Ook recenter zijn er verschillende marsen voor Jezus geweest in ons land. Celebrating Jesus gelooft dat het tijd is om weer als kerk zichtbaar te zijn in de straten en in eenheid te wandelen. We hebben elkaar nodig en de wereld heeft meer dan ooit Jezus nodig. We geloven dat God de kerk (weer) in beweging wil brengen. Celebrating Jesus is onderdeel van een movement die je kerk breed ziet ontstaan op dit moment, waarbij steeds meer christenen over kerkmuren heen stappen en samen uitstappen om de wereld te bereiken.

Het belangrijkste doel van Celebrating Jesus is om Jezus en Zijn grootheid in heel Nederland bekend te maken. We willen de inwoners van Nederland de tastbare aanwezigheid van God laten ervaren en Zijn naam prijzen en verheerlijken .

Praise en Worship

Tijdens the Walk en vlak daarna wordt de Here Jezus (uitbundig) groot gemaakt met de mensen die meelopen en het publiek dat later aansluit, om met de muzikanten, zangers, dansers en vlaggers Jezus groot te maken.

Gebed

Gebed is een belangrijk terugkerende activiteit van het Celebrating Jesus project. Voor, tijdens en na het event wordt er ruim de tijd genomen om te bidden.

  1. Voorafgaand het event is er een gebedsgroep voor de voorbede. De plaatselijke kerken worden specifiek gevraagd om mee te bidden voor de stad of dorp waar het event plaats zal vinden.
  2. Tijdens het wandelen wordt er naast de worship ook gebeden. Er wordt onder andere gebeden voor de stad/dorp en de kerken.
  3. Nadat the Walk geweest is eindigen we met praise en worship, er wordt een kort woord gedeeld en personen ontvangen gebed. (NB: vanwege organisatorische redenen zal punt 3 (nog) niet na elke Walk plaats vinden).

Eenheid

Gelovigen van verschillende leeftijden, rassen en kerken komen bij elkaar in eenheid, met het hoogste doel: om Jezus Christus te verhogen, groot te maken en om Zijn naam bekend te maken in de straten van Nederland.

Hereniging/verzoening

Celebrating Jesus geeft de kans voor hereniging, verzoening en samenwerking tussen (plaatselijke) kerken en mensen. Dit wordt mogelijk gemaakt omdat wij tijdens dit event als het lichaam van Christus zullen opereren. Er is geen plaats voor verdeeldheid. Jezus zegt dat de wereld moet weten dat wij discipelen van Christus zijn. Zij herkennen ons aan de liefde die we voor elkaar hebben en uitstralen. De Walk biedt de kans om de liefde van Jezus te laten zien, door bij elkaar te komen om Hem te prijzen en te aanbidden.

Evangelisatie

Celebrating Jesus zal in een klimaat plaatsvinden waarbij potentiële Christenen getrokken worden naar Jezus Christus. Publiekelijk maken wij Jezus groot en wij geloven dat Jezus zichzelf zal openbaren aan de mensen. Het biedt tevens de mogelijkheid dat plaatselijke kerken zich bekend kunnen maken aan de mensen van een dorp/stad waar hun kerk gevestigd is. De kerk kan zich aan het publiek kenbaar maken als een vitaal en krachtig instituut, dat opereert in hun stad of dorp.

Wat is Celebrating Jesus niet

  1. Celebrating Jesus is niet een protestmars tegen bijvoorbeeld het ongoddelijke beleid dat politieke leiders voeren in onze samenleving. Het doel is dat we bekend maken wie wij zijn in Jezus en dat wij Hem groot maken om wie Hij is.
  2. Celebrating Jesus is er niet op gericht om bijvoorbeeld tegen ontwikkelingen en regels te strijden die de overheid in het land vaststelt.
  3. Celebrating Jesus oriënteert zich niet op een bekende persoonlijkheid. Er zijn veel mannen en vrouwen in de Christelijke wereld die onze respect verdienen, maar bij dit event komen mensen alleen voor Jezus. Wij geven Hem de eer en de glorie. Zijn naam wordt verheven boven alle namen.

Loop mee

Doe mee met ‘the Walk’ van Celebrating Jesus en wandel samen met andere christenen door de straten van ons land. Help mee om Jezus te verkondigen en groot te maken, Gods aanwezigheid in Nederland terug te brengen en een opwekking aan te steken in de steden van Nederland.